Kawa Migdałowo - Orzechowa Z Nutką Cynamonu
Dziś idealnym dodatkiem do ciasta okazała się kawa, z mlekiem migdałowym.
Kawa inna niż zawsze, z dodatkiem masła orzechowego i cynamonu.
SKŁADNIKI:
1/2 szkl świeżo zaparzonej kawy GALLO GOLD kupicie ją tutaj http://kawwa.pl/index.php/produkt/gallo-gold/
(zdecydowanie mój faworyt wśród kaw)
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka mleka migdałowego
szczypta cynamonu
ekstrakt z wanilii
WYKONANIE:
1. Kawę zaparzamy tak jak lubimy.
2. Miedzy czasie w garnku podgrzewamy mleko, masło orzechowe, cynamon, ekstrakt z wanilii.
Ciągle mieszamy tak aby się wszystko połączyło. ( Najlepiej pod koniec zmiksować blenderem)
3. Do szklanki przelewamy kawę, następnie mleko. Całość możemy dosłodzić np syropem klonowym.
Mmm taka kawka musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń