Deser owocowy ze śmietaną migdałami i słomką ptysiową
Jeśli macie ochotę na szybki deser, polecam wam ten, jest przepyszny w dodatku gotowy w kilka minut.
SKŁADNIKI na 4 kubeczki:
250g serka mascarpone
300g śmietany 30%
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek migdałów
4 łyżki konfitury malinowej
3 kostki czekolady gorzkiej
mix owoców w puszce "koktajl owocowy"
kilka ciasteczek słomka ptysiowa z cynamonem firmy BRZEŚĆ
WYKONANIE:
1. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone, pod koniec dodajemy cukier puder.
2. Migdały prażymy na patelni
3. Czekoladę ścieramy na tarce.
4. Słomkę ptysiowa kruszymy na drobniejsze kawałeczki.
5. W kubeczkach przekładamy na przemian: konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - konfitura - masa śmietanowa - owoce - migdały - czekolada - pokruszona słomka ptysiowa - cała słomka ptysiowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz