Pierogi z Kaszą Gryczaną i serem białym


Dziś odskocznia od standardowych przepisów, pierogi z kaszą i serem białym...

SKŁADNIKI NA FARSZ:

250g sera białego
2 woreczki kaszy gryczanej MŁYNY STOISŁAW
2 cebule
2 łyżki majeranku
czosnek granulowany
sól
pieprz
olej

SKŁADNIKI NA CIASTO:
3 szkl mąki pszennej
1 szkl ciepłej wody
1 jajko
szczypta soli
1/3 łyżeczki oleju

WYKONANIE:

1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą konsystencję.
2. Ser biały rozdrobnić, kaszę ugotować ostudzoną dodać do sera, cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać do do kaszy, doprawić pozostałymi składnikami, na dość intensywny smak.
3. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy.
4. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
Do okrasy polecam boczek z cebulką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger