Pierogi z Kapustą - Najlepszy przepis
Dziś tradycyjne pierogi z kapustą, oczywiście białą... smażoną... całość dopełniona okrasą z cebulki.
SKŁADNIKI NA CIASTO:
3 szkl mąki pszennej
1 szkl ciepłej wody
1 jajko
szczypta soli
1/3 łyżeczki oleju
SKŁADNIKI NA FARSZ:
3 cebule
1 średnia kapusta
sól
pieprz
masło
WYKONANIE:
1. Kapustę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na niewielkiej ilości masła, dodać drobno pokrojoną kapustę, stopniowo według potrzeby dodawać masło, i smażyć na wolnym ogniu, aby się nam nie przypaliło.
2. Gdy kapusta nam zmieni kolor, doprawiamy solą i pieprzem, odkładamy do przestygnięcia.
3. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą konsystencję.
4. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy.
5. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
Do okrasy polecam usmażoną cebulkę.
Na zdjęciu prezentuje wam talerzyk oraz rękawice firmy ambition po więcej zapraszam na http://ambition.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz