Kruche Rogaliki z Marmoladą
Niema jak domowe rogaliki, dziś z dodatkiem marmolady wieloowocowej.
Zdecydowany smak mojego dzieciństwa, uwielbiam rogaliki kruche jak i drożdżowe...
SKŁADNIKI:
3,5 szkl mąki
3 łyżki cukru
250g masła
220g śmietany 18% albo 24%
300g marmolady wieloowocowej
WYKONANIE:
1. W dużej misce umieszczamy mąkę, cukier, masło. śmietanę. Wyrabiamy do całkowitego połączenia się składników.
2. Ciasto owijamy w folię spożywczą, umieszczamy w zamrażarce na 30 minut.
3. Gdy ciasto delikatnie stwardnieje, wyciągamy z zamrażarki, dzielimy na mniejsze kawałki, rozwałkowujemy na cienkie,okrągłe placki, podzielić na 8 trójkątów, na każdy kawałek kładziemy około pół łyżeczki marmolady, zwijamy w rogalika.
4. Rogaliki układamy na blaszce, wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temp 170* około 30 minut.
5. Studzimy i posypać cukrem pudrem.
Widzieliście rewelacyjną paterę na zdjęciu firmy SAGAFORM ?
Prawda że jest cudowna? znajdziecie ją na stronie https://www.tarkaimiarka.pl/ naprawdę jest rewelacyjna polecam ją w 100% <3 Zakochałam się w tym cudeńku !! <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz