Chleb Kokosowy
Dziś u mnie na blogu wyjątkowy chlebek, nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży.
Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia.
Chleb na formę: 31cm x 12cm
SKŁADNIKI:
12 jajek
1 szkl. roztopionego masła
3 łyżki miodu HUZAR
1 łyżeczka soli
180g mąki kokosowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE:
1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem.
2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy do całkowitego połączenia się składników.
3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około 40-50 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz