Muffinki Bananowo-Orzechowe z Morwą Białą z Nutą Cynamonu i Czekolady
Ostatnio Helio motywuje by tworzyć pyszności :) i dziś u mnie Muffiny o bardzo aromatycznym smaku z dodatkiem Morwy białej.
Tak szybko znikają że chyba niebawem będę musieć znów je zrobić...
SKŁADNIKI na 6 szt:
60g morwy białej firmy HELIO
1 banan
2 łyżki masła orzechowego
1 jajko
5 łyżek mąki pszennej
50g białej czekolady
3 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
WYKONANIE:
1. Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem, dodajemy jajko, cynamon i masło orzechowe. Całość mieszamy aż powstanie jednolita masa.
2. Dodajemy mąkę,cukier, morwę białą firmy Helio, posiekaną czekoladę,sodę. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do papilotek.
3. Piecyk rozgrzewamy, pieczemy muffiny w temperaturze 180* z termoobiegiem około 30 minut. Pod koniec pieczenia dobrze jest zmniejszyć temperaturę na 160* na około 5 minutek.
Gdy muffinki przestygną posypać cukrem pudrem.
musiały być przepyszne !
OdpowiedzUsuńi były <3 :* tylko za szybko znikały :D
Usuń