Orzeźwiające Ciasto z Winogronami


Wymiary Formy : 26cm x 26cm

Składniki na Piankę agrestową:
- 600ml śmietany 30%
- 2 galaretki agrestowe
- 200ml wody

*Dodatkowo:
- 2 galaretki agrestowe
- 200ml wody
- 400g winogron
- 18-19 szt. herbatników

WYKONANIE:
2 galaretki rozpuszczamy w 200ml gorącej wody, dobrze mieszamy i pozostawiamy aż do wystygnięcia.
Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, na papier układamy herbatniki. Gdy galaretka zacznie tężeć, ubijamy śmietanę 30%  po czym dodajemy galaretkę. Następnie przekładamy piankę na herbatniki. Gdy lekko zacznie tężeć układamy winogrona. Całość zalewamy galaretką(rozpuszczona z wodą jak wyżej).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger