Gulasz z Parówek i Frankfurterek z Dodatkiem Papryki i Pieczarek
SKŁADNIKI:
5 cebul szalotek
530g parówek
220g frankfurterek firmy DUDA
450g pieczarek
1 papryka czerwona
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
2-3 puszki pomidorów krojonych wedle uznania
sól
pieprz
przyprawa do leczo
2 łyżki masła
WYKONANIE:
1. Na maśle zeszklić szalotki pokrojone w kostkę.
2. Dodać parówki i frankfurterki pokrojone w plastry, smażyć przez chwilę.
3. Paprykę pokroić w kostkę dodać do parówek.
4. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do parówek. Całość smażyć aż pieczarki zmiękną.
5. Dodać pomidory w puszce. Przez chwilę gotować. Doprawić do smaku.
lubię takie dania ;)
OdpowiedzUsuń