Rafaello na Krakersach


SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ:

2 żółtka
3/4 szkl cukru
cukier waniliowy
1/2 l. mleka
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyżki mąki pszennej
200g wiórek kokosowych
400g masła
6-7 łyżek ajerkoniaku
2 opakowania krakersów

WYKONANIE:

W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia.
Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy:
krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki.

MASA ŚMIETANOWA:

600g śmietany 30%
5 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
odrobina gorącej wody

WYKONANIE:

Śmietanę ubijamy do gęstości dodajemy cukier puder na końcu żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
Nakładamy na placka. Górę placka posypujemy wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger