Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym


Czas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:)
SKŁADNIKI:

farsz:
400g mięsa mielonego
1/2 szkl. ryżu
1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej )
2 średnie cebule
1 łyżka masła
1 łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu
szczypta chilli
2 czubate łyżki majeranku
1 łyżeczka ziół prowansalskich

dodatkowo:
4-5 papryk zależy od wielkości
2 opakowania mozzarelli

WYKONANIE:

1.Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, przekroić albo tak jak ja wzdłuż, albo odkroić górę by zrobić kapturek.
2.Do dużej miski włożyć - mięso mielone, ugotowany ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę podsmażona na maśle, przyprawy i zioła. Dokładnie wymieszać.
3.Papryczki nadziać.
4.Papryczki wyłożyć na posmarowanej blaszce, można użyć tłuszczu, ja podlałam tylko wodą.
5.Piec w temp 180* około 55min, Gdy papryczki zmiękną na wierzch ułożyć ser mozzarella by się roztopił.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 * * * DZIŚ JA GOTUJE * * * , Blogger