Gulasz Drobiowy z Dodatkiem Pieczarek i Papryki
SKŁADNIKI:
580g filetu z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
250g pieczarek
2 duże cebule
3 ząbki czosnku
4-5 szklanek wody
2 płaskie łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu
2 czubate łyżeczki ziół prowansalskich
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego firmy Orzech
1/2 szkl zimnej wody
1-2 łyżki mąki
WYKONANIE:
1. Filet, paprykę, cebulę, czosnek pokroić w kostkę.
2. Pieczarki pokroić w talarki.
3. 4-5 szkl wody nastawić w garnku niech się gotuje.
4. Na niewielkiej ilości oleju na patelce podsmażyć cebulkę z czosnkiem po chwili dodać do niej paprykę. Smażyć aż delikatnie zmięknie. Przełożyć do garnka z wodą.
5. Na patelni podsmażyć mięso wraz z przyprawami i ziołami.
6. Gdy mięso zacznie się rumienić dodać do niego pieczarki i razem smażyć.
7. Następnie przełożyć do garnka, gotować do miękkości.
8. Dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego firmy Orzech.
9. W pół szkl. zimnej wody rozpuścić mąkę, dodać do garnka i dokładnie wymieszać. Zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz