Delikatny Sernik na Zimno z Galaretką
WYMIARY BLACHY: 36cmx25cm
SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:
2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (do dodania do sera)1 puszka brzoskwiń
500g sera 3razy mielonego
1,5 szkl śmietany 30%125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego
DODATKOWO:
1 opakowanie biszkoptów okrągłych (150g)
2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (na wierzch)
WYKONANIE:
1.Dwie galaretki rozpuścić w 2 szkl gorącej wody.
2.Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać cukier puder.
3.Ser 3 razy mielony utrzeć z cukrem waniliowym, stopniowo dodawać śmietanę 30%, wlać tężejącą galaretkę, na koniec wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę.
4.Na spodzie blaszki ułożyć biszkopty.
5.Na biszkopty wylać masę serową,wyrównać,odstawić do stężenia.
6.2 galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie gęstnieć wylać na masę serową.
7.Całość odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz