Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja
Każdy Polak lubi na obiad dostać dobry kawał mięsa, dziś u mnie każdemu znane kotlety bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie.
SKŁADNIKI:
1 filet z kurczaka
1 cebula
mleko
sól
pieprz
żurawina leśna firmy Moryń
PANIERKA:
olej
jajko+mleko
bułka tarta+mąka pszenna
WYKONANIE:
1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki, Całość przekładamy do miski i zalewamy mlekiem tak aby mięso było zakryte. Odstawiamy na całą noc do lodówki.
2. Na drugi dzień ubite filety wyciągamy z zalewy, solimy, pieprzymy. Panierujemy : bułka zmieszana z mąką pszenna - jajka z mlekiem - bułka zmieszana z mąką pszenna. Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron. Polecam podawać z dodatkiem żurawiny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz