Szybkie Ciasto z Rabarbarem
Gdy nie mamy czasu na ciasta składane najlepszym rozwiązaniem są ciasta sezonowe z owocami. Proste, szybkie i pyszne....
Przepis na blachę: 37cm x 25cm
SKŁADNIKI:
500g rabarbaru
200g cukru
5 jajek
2 szkl mąki pszennej
150ml oleju
16g cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soku z limonek LiMMi
WYKONANIE:
1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, następnie olej i sok z limonek.
2. Na samym końcu dodajemy obrany rabarbar, pokrojony na kawałeczki około 0,5cm, delikatnie łączymy go z ciastem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia posypujemy go bułką tartą, wylewamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170*.
Polecam użyc gotowego soku z limonki firmy LiMMi jest mega pyszny, buteleczka 200ml zawiera aż 1kg cytryn sycylijskich, sok nie zawiera cukru ani wody, sama natura zamknięta w butelce.
Sok limonkowy albo cytrynowy możecie kupić w sklepach tradycyjne w całej Polsce (i sieci lokalne np. Sklepy Doroty) Makro C&C, Selgros, E.Leclerc,
Intermarche, Auchan, Carrefour, Delikatesy Centrum i sklepy internetowe np. frisco.pl
@limmi_limone @agencjablogmedia #limmi
#cytrusowamoclimmi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz