Kotlety Mielone z Groszkiem Zielonym
Czasem warto odejść od tradycyjnych dań, spróbować coś urozmaicać, próbować nowych smaków... Dlatego dziś na obiad polecają się kotlety mielone z groszkiem zielonym, proste ale i bardzo smaczne danie.
SKŁADNIKI:
500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
2 jajka
1 łyżka musztardy dijon
1 ząbek czosnku
2 łyżki przyprawy do dań z fasoli
1 puszka groszku zielonego (160g)
1 łyżeczka pieprzu
3 łyżki bułki tartej
WYKONANIE:
1. W misce umieszczamy mięso, dodajemy jajka, musztardę, drobno posiekany czosnek, groszek, przyprawy i bułkę tartą, w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody. Całość dokładnie wyrabiamy.
2. Z mięsa kształtujemy małe kotlety mielone, obtaczamy je w bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz