Spaghetti z Tuńczykiem
Dziś troszkę nie standardowo, zamiast mięsa mielonego po prostu... tuńczyk.
SKŁADNIKI:
1 puszka pomidorów krojonych (400g)
140g tuńczyka z puszki
1 ząbek czosnku
1 łyżka natki pietruszki
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
pieprz do smaku
160g makaronu spaghetti
olej
WYKONANIE:
1. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić czosnek, dodać natkę pietruszki i oregano.
2. Całość zalewamy pomidorami, dodajemy sól, cukier i pieprz, gotujemy około 15-20 minut.
3. Pod koniec dodajemy tuńczyka z puszki odsączonego z oleju. Całość mieszamy.
4. Makaron gotujemy al dente, możemy do posypania dania użyć natki pietruszki i parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz