Kurczak z Miodem Pieczony w Piwie
Miałam pyszny miodek wiec pomysł na kurczaka :) Szybko prosto a smakuje :)
SKŁADNIKI:
6 kawałków kurczaka
1200ml piwa jasnego
4-5 łyżki miodu wielokwiatowego firmy HUZAR
2 łyżki cukru trzcinowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki soli
2 łyżki ziół prowansalskich
WYKONANIE:
1. Mięso natrzeć solą i ziołami, odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
2. W garnku umieścić piwo, miód, cukier, sos sojowy - gotować do momentu aż zacznie się karmelizować.
3. Mięso umieścić w pojemniku żaroodpornym, piec około 40 minut w temp. 180*, po tym czasie wyjąć kurczaka zalać przygotowanym sosem, piec do miękkości około 70minut.
SKŁADNIKI:
6 kawałków kurczaka
1200ml piwa jasnego
4-5 łyżki miodu wielokwiatowego firmy HUZAR
2 łyżki cukru trzcinowego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki soli
2 łyżki ziół prowansalskich
WYKONANIE:
1. Mięso natrzeć solą i ziołami, odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
2. W garnku umieścić piwo, miód, cukier, sos sojowy - gotować do momentu aż zacznie się karmelizować.
3. Mięso umieścić w pojemniku żaroodpornym, piec około 40 minut w temp. 180*, po tym czasie wyjąć kurczaka zalać przygotowanym sosem, piec do miękkości około 70minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz