Kurczak Złocisty w Glazurze Miodowo - Musztardowej
Pyszny delikatny smak, wręcz rozpływa się w ustach, a z każdą minutą kurczak robi się bardziej złocisty. Marynata na około 6 kawałków mięsa.
SKŁADNIKI:
6 kawałków mięsa (u mnie w miksie)
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki musztardy sarepskiej firmy orzech
2 łyżki oliwy
3 łyżki wody
1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka curry
WYKONANIE:
1. Kurczaka osuszamy.
2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy w misce, dokładnie mieszamy.
3. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc.
4. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do pojemnika żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa w temperaturze 180*.
5. W trakcie pieczenia obracamy mięso żeby zrumieniło się z każdej strony, pod koniec polecam odkryć na chwilę aby bardziej się przypiekło.
SKŁADNIKI:
6 kawałków mięsa (u mnie w miksie)
1 łyżeczka soli himalajskiej
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki musztardy sarepskiej firmy orzech
2 łyżki oliwy
3 łyżki wody
1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka curry
WYKONANIE:
1. Kurczaka osuszamy.
2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy w misce, dokładnie mieszamy.
3. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą, odstawiamy do lodówki pod przykryciem na całą noc.
4. Następnego dnia przekładamy mięso wraz z marynatą do pojemnika żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa w temperaturze 180*.
5. W trakcie pieczenia obracamy mięso żeby zrumieniło się z każdej strony, pod koniec polecam odkryć na chwilę aby bardziej się przypiekło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz