Chleb Baltonowski Pszenno - Żytni
Kochani próbowaliście mieszanki do wypieku chleba firmy POLSKIE MŁYNY?
Jest rewelacyjny... Chleb Baltonowski przerósł całkowicie moje oczekiwania dosłownie i w przenośni... Piękny pulchny i lekki.
Taki cudny zapach unosił się w domu że jeszcze ciepły rozkroiłam i zjadłam z masełkiem.
SKŁADNIKI:
330ml wody
mieszanka do wypieku chleba Chleb Baltonowski POLSKIE MŁYNY
6g suchych drożdży
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.
2. Wyrabiamy ciasto mikserem około 5-6 minut.
3. Pozostawiamy ciasto pod przykryciem około 20 minut.
4. Następnie formujemy wałek, umieszczamy w formie wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25cmx11cmx7cm.
5. Chleb pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na około 60minut.
6. Chleb pieczemy w temp. 200* około 40 minut.
7. Polecam umieścić dodatkowo wodę w piecyku by parowała i nadała odpowiednią wilgoć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz