Schab Ze Śliwką
SKŁADNIKI:
FARSZ:
240g śliwek suszonych firmy "Bacalis" (znajdziecie je w sklepie POLO MARKET)
70g masła
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku firmy "Na Szlaku Smaku" (znajdziecie go w sklepie POLO MARKET)
1 łyżeczka bazylii
sól
pieprz
DO POSYPANIA:
sól
pierz
tymianek
majeranek
bazylia
papryka czerwona słodka
odrobinka chili
olej
DODATKOWO:
1 kg schabu
rękaw do pieczenia
WYKONANIE:
1. Schab możemy oczyścić z tłuszczyków ale niekoniecznie.
2. W misce umieszczamy wszystkie składniki na farsz wszystko mieszamy.
3. Robimy nożem dziurę w środku o całej długości, wielkość według uznania.
4. Na ciasno utykamy farsz wewnątrz schabu.
5. Wierzch schabu obsypujemy przyprawami, ziołami, i odrobiną oleju.
6. Schab delikatnie przekładamy do rękawa do pieczenia.
7. Pieczemy w temperaturze 160* około 2 godziny 10 minut.
8. Po upieczeniu mięso przekładamy do foli aluminiowej i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Sosik możemy wykorzystać do zrobienia sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz