Filet z Kurczaka w Sosie Chrzanowym
Delikatny pyszny kurczak, inny niż codzienne pomysły na kurczaka, delikatny sos chrzanowy - Po prostu niebo w gębie !
SKŁADNIKI:
1 duży podwójny filet z kurczaka
2-3 łyżki oleju
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
5 łyżeczek chrzanu tartego firmy Orzech
1/2 łyżeczki kurkumy
sól
pieprz
1/2 szkl śmietany 30%
130g serka mascarpone
1 i 1/2 szkl zimnej wody
1 łyżka mąki pszennej
WYKONANIE:
1. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, kurkumę i chrzan, całość dusić do miękkości.
3. Doprawić solą, pieprzem, dodać mascarpone.
4. Mąkę pszenną roztrzepać w śmietanie i wodzie, wlać do mięsa, zagotować do momentu aż uzyskamy odpowiednią konsystencje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz