Polędwica Wieprzowa z Cebulką
Delikatna, soczysta, wyjątkowa.... Polędwiczka wieprzowa z cebulką z dodatkiem musztardy i białego wina. Po prostu idealne połączenie smaków.
SKŁADNIKI:
1,5kg polędwicy wieprzowej
180g musztardy (pół francuskiej - pół stołowej)
200ml białego wina
5 cebul
oliwa
majeranek
pieprz
sól
WYKONANIE:
1. Polędwice smarujemy z każdej strony obficie musztardą, posypujemy solą, pieprzem i majerankiem.
2. Umieszczamy ją w pojemniku żaroodpornym, delikatnie podlewamy białym winem, przykrywamy, umieszczamy w lodówce na około 30 minut aby mięso przeszło aromatem.
3. Cebulę siekamy na piórka, po czym rumienimy ją na oliwie.
4. Polędwicę wyjmujemy z marynaty i smażymy ją aż się zrumieni, z obydwóch stron.
5. Ponownie przekładamy do marynaty, przykrywamy podsmażoną cebulką. Pieczemy w temp 190* aż do uzyskania oczekiwanej miękkości.
Na zdjęciu prezentuję wam cudne talerze firmy ambition zapraszam was na stronę http://ambition.pl znajdziecie tam wiele pięknych i przydatnych akcesoriów.
Pyszności! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! :)