Zupa Krem z Pora i Groszku
Tyle pyszności od firmy Brześć więc czas na eksperymenty :)
Dziś u mnie pyszna zupa krem z pora i zielonego groszku z dodatkiem groszku ptysiowego cudownej firmy Brześć...
SKŁADNIKI:
groszek ptysiowy firmy Brześć
płatki migdałów
450g pora
1,5 szkl. zielonego groszku
2 łyżki masła
200ml śmietany 30%
140g serka topionego
750ml bulionu
szczypta gałki muszkatołowa
sól, pieprz do smaku
WYKONANIE:
1. Pora pokroić w talarki, zeszklić na maśle.
2. Dodać groszek, zalać bulionem, gotować do miękkości.
3. Dodać serek topiony, całość zblendować.
4. Gotować jeszcze około 15 minut, dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową.
5. Wierzch udekorować groszkiem ptysiowym i płatkami migdałów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz