Ciastka z Kleiku Ryżowego z Dodatkiem Sezamu
SKŁADNIKI:
250g masła
200g kleiku ryżowego
3 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru kryształu
1 cukier waniliowy
4 czubate łyżki wiórek kokosowych
2 czubate łyżki sezamu
marmolada wieloowocowa firmy ORZECH
WYKONANIE:
1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
2. Stopniowo dodawać jajka następnie wiórka kokosowe, sezam i proszek do pieczenia ciągle mieszając.
3. Na samym końcu wmieszać kleik ryżowy, dokładnie wymieszać.
4. Z ciasta kulać kulki trochę mniejsze niż orzech włoski, delikatnie ugnieść, zrobić dziurkę na marmoladę. Piec w temperaturze 180* około 25min.
5. Po upieczeniu wgłębienia nadziać marmoladą.
pyszne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuń