Makaron Ze Szpinakiem i Serem Żółtym
SKŁADNIKI:
- opakowanie szpinaku mrożonego (u mnie 480g)
- 400g makaronu (u mnie kokardki)
- 180g sera żółtego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 kostka rosołowa
- 180g śmietany (u mnie 24% ale może być 18%)
WYKONANIE:
Na oleju zeszklić cebulę po czym dodać kostkę rosołową i czosnek przepuszczony przez praskę.
Całość chwile smażyć, dodać zamrożony szpinak.
Czekamy aż szpinak się rozpuści a miedzy czasie gotujemy makaron. Do szpinaku dodajemy śmietanę i jeszcze chwile smażymy całość. Następnie dodajemy makaron i ser żółty (czekamy aż ser się rozpuści) i danie gotowe.
pyszne (choć lekko zmodyfikowałam przepis dodając pomidory w puszce)
OdpowiedzUsuńteż czasem coś dokładam :) pomidory super pomysł:)
UsuńSuper pychotka 😋
OdpowiedzUsuńCzy nie mrożony szpinak też może być
OdpowiedzUsuńtak moze byc, ale świeży prosze pamiętać by dodać pod koniec... bo szybko jest gotowy.. za długo w temperaturze sflaczeje
Usuń